سئو سایت

الگوریتم تازگی محتوا گوگل

الگوریتم تازگی محتوا (Freshness) چیست و ضریب تازگی چگونه بر سئوی شما تاثیر می گذارد. مهمترازهمه، چگونه می توانیم از این الگوریتم برای افزایش ترافیک وب سایت استفاده کنیم؟

الگوریتم ها انواع مختلفی دارند که از جمله آنها الگوریتم تازگی محتوا Freshness است، این الگوریتم انتخاب می کند که جدیدترین محتوای به روز شده و مرتبط را برای جستجوهای خاص به کاربران نشان دهد. صفحات قدیمی، منسوخ و دارای رتبه‌بندی بالا در رتبه‌بندی SERP پایین‌تر قرار می‌گیرند تا راه را برای صفحاتی با بازدیدهای کمتر اما محتوای تازه‌تر باز کنند.

ما در این مقاله به تمام این سوالات پاسخ دادیم.

الگوریتم تازگی محتوا Freshness
الگوریتم تازگی محتوا Freshness

الگوریتم تازگی محتوا (Freshness) و QDF چیست؟

الگوریتم تازگی محتوا در پایان سال 2011 توسط گوگل عرضه شد. هدف اصلی این به‌روزرسانی، تأکید بیشتر بر محتوای به‌روزرسانی شده است که به طور صریح به حوزه‌هایی مانند اخبار، رویدادها، سیاست و غیره مرتبط است و به‌طور دقیق‌تر جایی که کاربر در آن قرار دارد. انتظار می رود بیشتر اطلاعات فعلی را بداند.

گوگل با استفاده از الگوریتم QDF (پرس و جو مستحق تازگی) خود را به تازگی امتیاز می دهد تا تعیین کند آیا یک قطعه خاص از محتوا برای یک عبارت جستجوی خاص که به نتایج جستجوی به روز نیاز دارد مرتبط است یا نه.

Query Deserves Freshness (QDF) پرس و جوهایی  هستند که به طور ناگهانی در یک نقطه از زمان نسبت به فعالیت عادی آن بسیار محبوب شدند. به عنوان مثال، برای کلمه کلیدی  “افغانستان” ، تعداد جستجوهای انجام شده برای کلمه کلیدی نسبتاً ثابت است اما زمانی که طالبان آن را کنترل می کند به شدت افزایش می یابد.

در این حالت، گوگل به کلمه کلیدی توجه می کند و سعی می کند نتیجه جدیدی را به بازدیدکنندگان خود ارائه دهد. برای رسیدگی به این وضعیت، گوگل وب‌سایت‌های مرتبط با آن کلمه کلیدی را تجزیه و تحلیل می‌کند و نتایج را بر اساس تازگی آن‌ها نشان می‌دهد.

الگوریتم تازگی محتوا Freshness
الگوریتم تازگی محتوا Freshness

چه تاثیری برسئو وب سایت دارد؟

هنگامی که گوگل تغییر الگوریتم تازگی محتوا را در 3 نوامبر 2011 اعلام کرد، گوگل گفت که این تغییر روی 35 درصد از کل جستجوها (6 تا 10 درصد از نتایج جستجو به میزان قابل توجهی) تأثیر گذاشته است.  بنابراین بدیهی است که الگوریتم تازگی بر سئوی وب سایت ها تأثیر می گذارد.

با این حال، محتوای تازه همیشه به یک اندازه مهم نیست. انواع خاصی از جستجوها وجود دارند که نسبت به تغییرات در طول زمان بسیار حساس تر هستند. مثلا:

  • رویدادهای اخیر (مانند بلایای طبیعی، رویدادهای ورزشی)
  • موضوعات داغ (مانند اخبار افراد مشهور، جنبش‌های سیاسی)
  • رویدادها و گزارش های تکراری (مانند انتخابات ریاست جمهوری، کنفرانس های سالانه).
  • اطلاعات مداوم اما همیشه در حال تغییر (مانند بررسی محصول یا هر چیزی در فضای فناوری).
  • اخرین اخبار درمورد هنرمندان
الگوریتم تازگی محتوا Freshness
الگوریتم تازگی محتوا Freshness

همچنین جستجوهایی وجود دارد که تازگی کمتر مرتبط است. اینها معمولاً جستجو برای محتوای همیشه سبز هستند، یعنی محتوایی که برای مدت طولانی مرتبط باقی می ماند. مثلا:

  • دستور العمل های غذا
  • حقایق تاریخی
  • موضوعات گسترده
  • موضوعات همیشه سبز

در مجموع، اگر می‌خواهید برای جستجوهایی که در دسته‌های حساس به زمان قرار می‌گیرند در صدر گوگل قرار بگیرید، محتوای شما باید تازه باشد. بهترین راه برای تعیین اهمیت تازگی برای یک کلمه کلیدی خاص، جستجوی آن عبارت و مشاهده ۱۰ تا ۲۰ نتیجه برتر است.

سپس، من همچنان به شما توصیه می کنم که محتوای خود را به طور منظم به روز کنید، حتی اگر جستجوهایی را که شایسته تازگی هستند، هدف قرار نمی دهید. 

در اینجا مهمترین دلایلی وجود دارد که چرا باید شروع به به روز رسانی محتوا کنید: 

  1. رتبه بالاتر برای محتوایی که قبلاً رتبه‌بندی شده است آسان‌تر است تا اینکه با یک قطعه جدید منتشر شده از ابتدا شروع کنید.
  2. گوگل باید مهر تاریخ محتوای شما را در SERP به روز کند، که باعث افزایش CTR می شود. کاربران به احتمال زیاد بر روی آخرین محتوای منتشر شده نسبت به گزینه های دیگر کلیک می کنند. 
  3. این تعامل بیشتر کاربر با سایت شما را تشویق می کند. 

اگر یک حوزه موضوعی را پوشش می‌دهید و اطلاعاتی قدیمی که در اختیار دارید، حساس به زمان هستند، به‌روزرسانی یا به‌روزرسانی نشده است، یا صرفاً با محتوای رقابتی جذاب‌تر، تازه‌تر و جدیدتر پیشی گرفته است، زمان آن است که سایت خود را با محتوای جدید به روز نگه دارید.

گوگل چگونه الگوریتم تازگی محتوا (Freshness) را اندازه گیری می کند؟

گوگل طراوت محتوای شما را بر اساس عوامل زیادی تخمین می زند، از جمله:

  • تاریخ شروع صفحه:  تاریخی که توسط گوگل ایندکس شد.
  • مقدار تغییر در صفحه به روز شده:  تغییرات بزرگ نشان دهنده تازگی بیشتر است.
  • تعداد تغییرات در محتوای اصلی صفحه:  تغییرات در محتوای اصلی صفحه، طراوت بیشتری نسبت به تنظیم برچسب‌های تاریخ/زمان می‌افزاید.
  • نرخ تغییر صفحه:  تغییرات مکرر در صفحه نشان دهنده تازگی بیشتر است.
  • میزان ایجاد صفحه جدید:  وب‌سایت‌هایی که بیشتر صفحات جدید اضافه می‌کنند ممکن است امتیاز تازه‌تری دریافت کنند.
  • تازگی بک لینک ها به صفحه:  لینک هایی از سایت هایی که امتیازات تازگی بالایی دارند می توانند امتیاز شما را بهبود بخشند.

تکنیک عملی برای بهینه سازی

اکنون، شما اطلاعات مفیدی در مورد مفاهیم اولیه الگوریتم تازه‌سازی می‌دانید، زمان آن رسیده است که بفهمید چگونه رتبه را با الگوریتم تازه‌سازی افزایش دهید.

1. محتوای موجود را به روز کنید

به‌روزرسانی محتوای وب‌سایت خود راهی بی‌هدف برای تازه‌تر کردن آن است. 

اگر متوجه شده‌اید که پست‌های قدیمی‌تر شما ترافیک را از دست داده‌اند یا در انتهای گزارش‌های Analytics شما فرو رفته‌اند، ممکن است ارزش آن را داشته باشد که آنها را به‌روزرسانی کنید و دوباره منتشر کنید. سعی کنید این مقالات را با اطلاعات به روز، زمینه فعلی مرتبط، و با منابع/تحقیقات جدید و قابل اعتماد به روز کنید. اطمینان حاصل کنید که “تازه” به معنای “نیازهای برآورده شده” برای خوانندگان شما نیز می باشد.

هنگامی که محتوا را به روز می کنید و بهبود می دهید، به نحوه تغییر معیارهای محتوای خود در نتیجه توجه کنید. این بینش می تواند به شما کمک کند تا بفهمید چه چیزی برای برند شما مفید است و چه چیزی برای برند شما مفید نیست.

2. تمبر زمان را به روز کنید

مهرهای زمانی به عنوان بخشی از نتایج جستجوی Google گنجانده شده است. این نشان دهنده اهمیت تازگی است نه فقط برای الگوریتم دوستدار تازگی گوگل، بلکه برای کاربران دوستدار تازگی گوگل نیز شامل میشود. 

  • موتور جستجو  – الگوریتم تشخیص می دهد که محتوای شما به روز شده است
  • رفتار انسانی – هنگامی که جستجوگران تکه‌هایی را در صفحه نتایج جستجو اسکن می‌کنند، طبیعتاً تمایل دارند روی مواردی که جدیدترین تاریخ را دارند کلیک کنند.

هنگامی که پست‌های وبلاگ را در برخی از سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) به‌روزرسانی و منتشر می‌کنید، اغلب دارای یک مهر زمانی یا تاریخی هستند که می‌تواند در قطعه جستجو ظاهر شود. این می تواند به گوگل و بازدیدکنندگان بگوید که وبلاگ اصلی چه زمانی منتشر شده است یا چه زمانی به روز شده است.

توصیه نمی کنیم فقط مهر زمانی را بدون به روز رسانی محتوا به روز کنید. گاهی حتی اگر تاریخ به‌روزرسانی را در پست وبلاگ خود تغییر دهید (با جعل تغییر)، اگر محتوا تغییر نکند، Google آن تاریخ را در SERP منعکس نمی‌کند.

دلیل؟

این درحق اختراعی است که گوگل در سال 2011 ثبت کرد .

می گوید:

برای اینکه از ویرایش جزئی یک بخش کوچک غیرمرتبط از یک سند، تازگی هر پیوند را به روز نکنیم، هر سند به روز شده ممکن است برای تغییرات قابل توجه (مثلاً تغییرات در بخش بزرگی از سند یا تغییرات در بسیاری از بخش های مختلف سند آزمایش شود. سند) و تازه بودن پیوند ممکن است بر این اساس به روز شود (یا به روز نشود).

– امتیازدهی اسناد بر اساس به روز رسانی محتوای سند، درخواست ثبت اختراع ایالات متحده

3. محتوای جدید را به طور منظم منتشر کنید

اگر به طور منظم محتوای جدیدی را به سایت خود اضافه کنید و هر بار که بازدیدکنندگان بر روی سایت شما کلیک می کنند اطلاعات جدیدی را در اختیار بازدیدکنندگان قرار دهید، گام های بزرگی برای اطمینان از تازگی وب سایت خود برداشته اید.

نتیجه گیری

با معرفی الگوریتم Freshness گوگل می‌توانیم خلاصه کنیم که؛

  • تازگی یک عامل رتبه بندی برای گوگل است اما فقط برای صفحاتی که پرس و جوهای حساس به زمان و پرطرفدار را هدف قرار می دهند.
  • بهترین راه برای تعیین اهمیت تازگی برای یک کلمه کلیدی خاص، جستجوی آن عبارت و مشاهده ۱۰ تا ۲۰ نتیجه برتر است.
  • عوامل تازگی، مانند سال جاری در عنوان شما و مهر زمانی، می تواند بر CTR شما تأثیر بگذارد، که ممکن است منجر به رتبه های بالاتر شود.
  • فقط مهر زمانی را بدون به روز رسانی محتوا به روز نکنید.
بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *